Salubrizarea stradală- o problemă în Cluj-Napoca

Din oraş UBB Radio

Problema salubrizării stradale din Cluj-Napoca rămâne încă nerezolvată după ce semnarea contractului pentru salubrizare a fost amânată.

Primăria Cluj-Napoca urma să semneze,  mâine, contractul cu SC Rosal şi SC Compania de Salubritate Brantner Vereş SA,  însă decizia a fost amânată în urma unei contestaţii înaintată de una dintre companiile care au participat la licitaţie. În această situaţie, Primăria riscă să plătească penalizări la Ministerul Mediului.

În ceea ce îi priveşte pe cetăţeni, aceştia au obligaţia de a face precolectare atunci când îşi aruncă deşeurile în recipientul din casă. Acest lucru implică aruncarea deşeurilor selectiv, în funcţie de materialul din care sunt fabricate. Mai exact, hârtia, plasticul, metalul, textilele şi sticla vor fi colectate împreună, într-un recipient separat de restul gunoiului menajer, urmând să fie valorificate.

Costurile acestui nou sistem de reciclare este de 4 lei pe lună pentru fiecare persoană. Cei care nu se vor conforma acestor norme, vor fi penalizaţi prin aplicarea unor amenzi.

______________

Andrada Lăutaru

Foto: arhivă UBB Radio

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts