S-a lansat MadeInCluj.ro – primul magazin online care îi aduce într-un loc pe micii producători din Cluj

Economie UBB Radio

Platforma este pusă gratuit la dispoziția tuturor producătorilor locali care vor să își vândă mărfurile, indiferent de domeniul de activitate: brutărie, carmangerie, apicultură,  lactate, croitorie, etc.

Inițiatorii acestui proiect sunt 2 tineri antreprenori din Cluj-Napoca care susțin că în momente ca acestea, de pandemie, este  mai important ca niciodată să ne susținem unii pe ceilalți. Ideea de concepe această platformă, le-a venit deoarece se gândeau la problemele pe care le întâmpină  micii producători, întreprinzători, cei cu afaceri de familie care nu posibilitatea de a intra pe piață, în supermarketuri sau magazine. Site-ul le dă posibilitatea de a-și continua activitatea.

”Realitatea momentului ne-a forțat să ne regândim comportamentul de zi cu zi. De la băut cafea, până la cumpărat legume pentru o supă. Dacă, până acum, să mergem în piață și să ne alegem morcovii de pe masa unei bunicuțe din Mihai Viteazu era un lucru firesc, în acest moment nu mai este la fel de simplu. Astfel, ideea de digitalizare a pieței a trecut de la stadiul de vis, la cel de necesitate. În plus, micii producători, întreprinzători, antreprenori, cei cu afaceri mici de familie, nu au posibilitatea să intre în piața pe care o deschide un lanț de magazine sau supermarket. Ceea ce îi face mai greu accesibili”, spune Dan Ciulea, co-fondator MadeInCluj.ro pentru site-ul cluj.com.

”Am lansat proiectul din dorința de a încuraja consumul de produse locale, prin facilitarea accesului la informații despre ele și despre producătorii lor, despre posibilitățile de comandă online, opțiune foarte importantă mai ales în aceasta perioada de criză, când consumatorii stau mai mult în case, nu mai frecventează magazinele, piețele, etc. Este un proiect “win-win” atât pentru producători (ale căror vânzări scad acum pe zi ce trece) și pentru consumatori (care în felul acesta pot face ușor cumpărături de acasă), cât și, per ansamblu, pentru sprijinul economiei locale”, completează Sebastian Florian, celălalt fondator al platformei, pentru acelși site.

MadeInCluj funcționează extrem de simplu și este gândită ca un magazin online clasic. Clientul plasează comanda, care este transmisă către producător. Comanda este primită, plasată și livrată iar în momentul în care clientul primește comanda, acesta plătește direct producătorului, numerar sau prin card bancar. Cu toate că platforma este disponibilă online de doar câteva zile, deja și-au listat produsele o serie de mici întreprinzători din varii industrii. Un exemplu sunt produsele Ferma Cojocna a USAMV Cluj-Napoca, în cadrul Gourmeticus Shop listate deja în platformă.

Sursa: G4Media

Ruth Beucă

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts