România va primi 33 de miliarde de euro de la UE, parte a planului gigantic de 750 de miliarde de euro anunțat de CE

UBB Radio UE

Președintele CE propune un fond de relansare economică în valoare de 750 de miliarde de euro, din care 500 de miliarde de euro vor fi fonduri nerambursabile.

„Comisia Europeană propune un fond de relansare în valoare de 750 de miliarde de euro, care se adaugă instrumentelor comune aprobate deja. O acțiune europeană pentru înfruntarea unei crize fără precedent”, a anunțat Paolo Gentiloni, într-o postare pe Twitter.

Din cele 750 de miliarde de euro, 173 de miliarde de euro urmează să fie deblocate Italiei (82 de miliarde de euro reprezentând ajutoare directe și 81 de miliarde de euro sub formă de împrumuturi), declară un oficial european pentru Reuters.

Spaniei urmează să i se ofere 140 de miliarde de euro (77 de miliarde de euro subvenţii şi 63 de miliarde de euro împrumuturi).

Din inițiativa Next Generation EU, România va primi în total 33 de miliarde de euro, potrivit europarlamentarului Siegried Mureșan, 19 miliarde de euro fiind fonduri nerambursabile, potrivit Bloomberg.

„Important: 33 de miliarde de euro va primi România din Planul de redresare de 750 de miliarde de euro propus astăzi de Comisia Europeană pentru combaterea pandemiei de COVID-19. Cele 33 de miliarde de euro vor fi, în mare parte, fonduri nerambursabile, dar și credite în condiții avantajoase”, spune Siegfried Mureșan, într-o postare pe Facebook.

Sursa: Pixnio

Georgiana Armean

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts