România și-a desemnat reprezentantul pentru Eurovision ediția 2014

Divertisment Eveniment

Reprezentantul României la Eurovision 2014 a fost ales sâmbătă seara în cadrul Selecției Naționale organizate de TVR. Evenimentul a fost găzduit de Teatrul Dramatic „Sică Alexandrescu” din municipiul Brașov. Este pentru prima dată în istoria Selecției când se desfășoară în altă parte decât în București. Conform comunicatului de presă emis de TVR, au ales această locație pentru a comemora 46 de ani de la prima ediție a Cerbului de Aur.

10003541_666770213387054_719790167_n

În acest an, au fost înscrise 159 de piese din care au fost ales pentru a presta în finală 12. Printre finaliști s-au aflat nume ca Naomy, Silvia Dumitrescu, Anca Florescu, Vizi Imre, Bere Gratis, Paula Seling și Ovi, Mirela Boureanu Vaida, dar și nume puțin mai cunoscute cum ar fi Marcel Crăciunescu „Șăl”, Renee Santana și Mike Diamondz, Zuralia Orchestra și The dAdA.

Câștigătorii au fost aleși în urma televotului și a unui juriu de specialitate format din Mădălin Voicu (preşedintele juriului), Alexandra Cepraga, Nico, Nancy Brandes şi Bobby Stoica. Concursul a fost câștigat de duo-ul format de Paula Seling și Ovi, cu piesa ”Miracle” cu 22 de puncte (10 televoting și 12 juriu). Aceștia au fost pe locul 2 în preferința publicului și primii la juriu. Ponderea rezultatului final a fost de 50/50.

Concursul internațional va ave loc în Danemarca, pe 6, 8 și 10 mai. România va participa în cadrul celei de-a doua semifinale, în cea de-a doua parte a concursului.

– Andrei Adrian Faur / Sursa fotografiei: Eurovision

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts