România poate pierde bani europeni prin suspendarea POSDRU

Economie Eveniment

Programul Operaţional de Dezvoltare a Resurselor Umane ar putea fi suspendat din cauza unor nereguli sesizate la derularea programului în perioada 2010-2011.

Premierul Victor Ponta a declarat în această dimineaţă, potrivit Mediafax, că România riscă să piardă definitiv fonduri europene de 100 milioane euro în acest an şi 1,1 miliarde euro anul viitor prin POSDRU. Neregulile care pot duce la pierderea fondurilor sunt legate de problemele de sistem privind evaluarea proiectelor, modul de control al acestora, procentajele de risc adoptate şi sistemul informatic.

Pentru a nu se ajunge în această situaţie, premierul a afirmat că Guvernul va încerca să aplice un program de salvare. În condiţiile în care acest program nu poate fi aplicat se va ajunge la o restructurare totală a Autorităţii de Management a POSDRU.

Programul Operaţional de Dezvoltare a Resurselor Umane ce se derulează în perioada 2007-2013 are ca scop dezvoltarea capitalului uman şi creşterea competivităţii. Acest lucru se poate realiza prin corelarea educaţiei şi învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii şi asigurarea de oportunităţi sporite pentru participarea viitoare pe o piaţă a muncii modernă.

________

Oana Alexa

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts