România oferă sprijin financiar nerambursabil pentru Republica Moldova

Economie Internaţional

România oferă sprijin financiar nerambursabil pentru Republica MoldovaRomânia va oferi Republicii Moldova un sprijin financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

Decizia a fost aprobată în şedinţa de Guvern de astăzi, conform angajamentelor luate de delegaţia română condusă de preşedintele Traian Băsescu, în cadrul vizitei de la Chişinău din perioada 27 – 28 ianuarie 2010.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a precizat că banii vor fi acordaţi eşalonat, pe parcursul a patru ani, în intervalul 2010-2013, iar acordarea acestora va fi posibilă după negocierea şi ratificarea unui acord interguvernamental.

Prima tranşă, în valoare de 25 de milioane de euro, va fi virată în cursul acestui an.

“România îşi respectă astfel promisiunea de a sprijini financiar Republica Moldova, în eforturile sale de a contracara efectele crizei economico-financiare”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Fondurile sunt destinate finanţării unor proiecte în domeniul infrastructurii, transporturilor şi educaţiei şi urmează să se acorde prin Ministerul Dezvoltării Regionale, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Mara Rusu

Foto: presidency.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts