România- fără cabluri supraterane

Administraţie Politic

Guvernul a aprobat ieri un proiect de lege prin care este interzisă montarea supraterană pe domeniul public a echipamentelor tehnice care fac parte din sistemele de telecomunicaţii, alimentare cu apă, energie electrică, termoficare, transport în comun şi automate pentru semnalizare rutieră.

Lucrările de construcţii pentru realizarea sau extinderea reţelelor edilitare în zona drumurilor publice situate în intravilanul localităţilor se execută în varianta de amplasare subterană, ori după caz, în incinte sau în nişele construcţiilor, cu acordul prealabil al proprietarilor. De asemenea, reţelele edilitare amplasate subteran vor fi semnalate prin markeri distinctive, se precizează într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului.

Modificările operate mai prevăd interzicerea amplasării reţelelor edilitare pe stâlpi de iluminat public şi de distribuţie a curentului electric, pe plantaţii de aliniament, pe elemente de faţadă ale imobilelor ori pe alte elemente sau structuri de această natură.

Prevederile se vor aplica inclusiv obiectivelor de investiţii ale căror studii de prefezabilitate sau de fezabilitate sunt în curs de elaborare la data intrării în vigoare a acestor modificări, este specificat în același comunicat.

__________

Teodora Iancu

Foto: oradesibiu.ro

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts