Cafeaua, inamicul cancerului la sân

Internaţional Sănătate
Cafeaua ar trebui să devină pentru femei mai mult decât un tabiet matinal, întrucât specialiştii au descoperit că aceasta ar fi una dintre cele mai eficiente metode de prevenire a cancerului la sân, informează BBC. Cele 6000 de femei care au fost supuse testului au consumat câte cinci ceşti de cafea pe zi, iar rezultatul uimeşte: şansele de îmbolnăvire cu cancer mamar au scăzut cu 70%.
Dacă se va oficializa consumul de cafea ca una dintre măsurile de prevenire a celei mai răspândite boli la femei, nu este încă o certitudine. Surprinşi de rezultatul obţinut, experţii de la  Institutul Karolinska din Stockholm consideră: “Deocamdată nu putem explica cu exactitate ce substanţă din cafea oferă protecţie împotriva acestei maladii, dar studiile viitoare vor arăta cum acţionează cafeaua împotriva cancerului mamar”.
În termeni ştiinţifici, ceea ce ar oferi protecţie împotriva bolii este prezenţa antioxidanţilor polifenoli în cafea.
Cancerul de sân este cea mai răspândită boală în rândul femeilor. Întrucât doar 5% din cazuri sunt ereditare, iar restul factorilor provocatori îl reprezintă alimentaţia nesănătoasă, cercetătorii analizează obiceiurile nocive alimentare pentru reducerea cazurilor de îmbolnăvire. Conform statisticilor, o femeie moare la fiecare 14 minute din cauza cancerului mamar.
_________
Oana Moisil

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts