Reprezentativa de tineret a României, victorie în turneul de la Cluj

Sport

Reprezentativa de tineret a României a câștigat și ultima partidă a turneului de calificare disputat la Cluj-Napoca, terminând astfel pe prima poziție în grupă. Azi dimineață, tricolorele au trecut de Ucraina, cu oarecare emoții.

Într-o partidă fără miză, deoarece ambele naționale își cunoșteau situația încă de sâmbătă seara, România și Ucraina au oferit un joc deschis, cu destule ratări și greșeli individuale. Scorul de la pauză fusese egal, 16-16, deși tricolorele au condus în marea majoritate a timpului.

Echilibrul s-a rupt puțin la începutul părții secunde, România construindu-și un avans de patru goluri (20-16), însă ucrainiencele au revenit până la final, ținând aproape, tabela indicând la sfârșit o victorie la un gol pentru gazde, 28-27.

România – Ucraina 28-27 (16-16)

România: Tîrcă 8 goluri, Popescu 7, Petruş 4, Târşoagă 3, Badea 3, Marin 1, Bucur 1, Nichitean 1. Antrenori: Bogdan Burcea și Gheorghe Tadici

Ucraina: Aksonova 7 goluri, Poliak 7, Furmanets 3, Hotra 3, Valova 3, Bezrukova 2, Boreichuk 1, Markevich 1. Antrenor: Vasil Kozar

Partida a fost arbitrată de Daniel Krause Kjaer și Nicklas Mark Pedersen, din Danemarca, observator din partea EHF fiind Peter Eles, din Ungaria. Acești trei oficiali au fost delagați la toate meciurile României din cadrul acestui turneu.

De la ora 14, Croația și Georgia vor încheia grupa de calificare din Cluj-Napoca, urmând mai apoi, de la ora 18:30, în Sala Polivalentă, meciul dintre România și Rusia, contând pentru calificările la Campionatul European de handbal feminin din Franța.

– Krisztian Bucsi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts