Renault vinde primul sediu al companiei

Internaţional UBB Radio

Compania Renault a scos pe piaţă primul său sediu, aflat în Boulogne-Billancourt, Paris. Această decizie a fost luată pe fondul crizei generate de pandemia de Covid-19, potrivit Mediafax.ro. Pe de altă parte, pe data de 29 aprilie, Comisia Europeană a aprobat propunerea statului francez de a acorda grupului Renault un împrumut de cinci miliarde de euro.

Imobilul Renault care este acum de vânzare, este atât locul unde a luat naştere compania, cât şi o clădire istorică. Renault este într-o situaţie financiară dificilă după ce firma a încheiat anul 2019 cu pierderi după 10 ani, mai relatează Mediafax.ro.

„Acest împrumut francez de 5 miliarde de euro va ajuta grupul Renault să obţină lichiditatea de care are nevoie urgentă datorită impactului izbucnirii noului coronavirus.”, a declarat Margrethe Vestager, Vice­-Preşedinte Executiv şi Comisar European pentru Competiţie într-un comunicat de presă. Aceasta a mai adăugat faptul că „Renault este un fabricant auto european important, care angajează direct mai mult de 73.000 de muncitori în Europa.”

Sediul găzduieşte un sindicat, o sală de sport şi arhive ale companiei,potrivit Mediafax.ro.

Sursa: Europe.autonews.com

Laura Costin

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts