Remediu pentru migrene : varza

Sănătate UBB Radio

Varza are o valoare terapeutică ridicată, conţine cantităţi mari de fibre, mangan şi folaţi fiind o sursă importantă de vitamina C. Această legumă are puţine calorii şi este foarte nutritivă, susţin nutriţioniştii citaţi de ziarul gândul.

Prin urmare, o sută de grame de varză conţin 25 de kilocalorii, mai puţin decât un măr sau chiar decât o prună. Sucul de varză este recomandat persoanelor care suferă de ulcer, migrene, retenţie de apă sau au un tranzit intestinal lent susţine nutriţionista Mihaela Bilic.”Indolii, fitonutrienţii prezenţi în legumă, inhibă dezvoltarea cancerului de sân şi de prostată”, spune dr. Bilic.

Varza este un bun tonifiant, are o proprietate deosebită în eliminarea toxinelor din organism, pe care le obligă să iasă din ţesuturi, asigură cicatrizări de bună calitate prevenind sechelele. Are indicaţii multiple şi poate fi folosită în afecţiuni diverse : respiratorii, gastrice, intestinale, anemie.

Frunzele de varză, folosite în uz extern, sunt indicate pentru a trata: crăpături şi degerături, contuzii, plăgi diverse, acnee, arsuri, afecţiuni vasculare, hemoroizi, infecţii de toate tipurile : abcese, flegmoane, furuncule, cefalee şi altele.

Crina Chiorean

Foto: wordpress.com

Sursa: www.gandul.info

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts