Inventatorul Google News acuzat de distrugerea industriei presei

Eveniment Internaţional

Google nu se face responsabil de distrugerea industriei ziarelor tipărite. Inventatorul CEO şi al Google News, serviciul care adună articole din sute de ziare online din întreaga lume, Krishna Bharat, a fost acuzat de uciderea industriei ziarelor tipărite. Acesta a dezminţit acuzaţiile precizând că creaţia sa a ajutat la salvarea presei scrise, informează theaustralian.com.au.

Analiştii sunt de părere că inventarea Google News în 2002 a accelerat impactul internetului asupra ziarelor şi a condus la o scădere accentuată a tirajelor din Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie.

Bharat a declarat că Google a încercat să colaboreze cu grupuri de presă pentru a le ajuta să scoată bani din conţinuturile pe care le publică pe internet. Aceasta include şi taxele de acces la versiunile online ale ziarelor, pe care internauţii trebuie să le plătească pentru a accesa conţinuturile digitale ale unei publicaţii, pe modelul Financial Times sau Wall Street Journal.

De asemenea, el a mai precizat că Google News nu este vinovat de faptul că ziarele oferă gratuit conţinuturi pe internet. El a mai subliniat că ziarele publicau gratuit conţinuturi online cu mult înainte de crearea Google News.

Pe de altă parte, numărul de abonamente la ziare a scăzut dramatic în Statele Unite, dar şi în Marea Britanie.

Crina Chiorean

Foto: tehnocratmedia.ro

Sursa: www.mediafax.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts