Regele Mihai împlineşte astăzi 90 de ani

Eveniment Politic

Regele Mihai a vorbit astăzi în Parlamentul României, cu ocazia aniversării a 90 de ani. Acesta este primul discurs susţinut de Majestatea Sa după mai bine de 65 de ani.

Regele Mihai a declarat că din punctul său de vedere România a evoluat mult în ultimele două decenii de la Revoluţie. Acesta a ţinut să precizeze că pentru a consolida poziţia statului român atât în interior, cât şi în exterior este nevoie de cârmuitori respectaţi şi pricepuţi.

Majestatea Sa a declarat totodată că Familia Regală va continua să susţină interesele fundamentale ale României, continuitatea şi tradiţiile ţării.

Regele Mihai a fost însoţit la această întâlnire de Principesa Margareta şi de Principele Radu. Majestatea Sa a fost primit cu onoruri rezervate doar şefilor de stat. De la discursul regelui a lipsit însă Preşedintele României Traian Băsescu, la eveniment luând parte fostul şef de stat, Ion Iliescu.

Cu ocazia jubileului de 90 de ani, Opera Naţională din Bucureşti va organiza un spectacol dedicat Majestăţii Sale. După acest moment, Regele Mihai şi Regina Ana, dar şi ceilalţi membri ai Familiei Regale vor participa la un dineul oficial în Holul Central al Palatului CEC. La eveniment vor fi prezenţi membri ai Familiilor Regale din Europa şi din Asia, precum şi un număr de invitaţi din străinătate.

__________

Oana Alexa

Foto: http://stiri.rol.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts