“Cenzura în România ‒ ieri şi azi” dezbătută la Simpozionul Naţional de Jurnalism

Cultură Eveniment

Simpozionul Naţional de Jurnalism se află la cea de-a X-a ediţie, iar tema pe care se va disccuta este “Cenzura în România ‒ ieri şi azi”. Evenimentul va avea loc vineri, 28 octombrie, începând cu ora 9:30, în Amfiteatrul 101 al Facultǎţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicǎrii.

În deschiderea simpozionului va participa scriitoarea Ana Blandiana, care va susţine conferinţa „De la cenzura ca formă de libertate, la libertatea ca formă de cenzură”.

Cu această ocazie, Ana Blandiana îşi va lansa şi cărţile „Cele patru anotimpuri/ Proiecte de trecut” şi  „Patria mea A4”.

Deoarece este în tradiţia simpozioanelor naţionale de jurnalism, organizate de Departamentul de Jurnalism al UBB, ca prelegerea inauguralǎ sǎ fie susţinutǎ de o personalitate marcantǎ a culturii contemporane, în acest context au conferenţiat la cele nouǎ simpozioane anterioare de jurnalism personalități precum Adriana Sǎftoiu, Rodica Zafiu, Mihai Coman, Vartan Arachelian, George Pruteanu, Andrei Marga, Nicolae Melinescu, Petru Popescu, Lucia Hossu-Longin.

La finalul evenimentului, Ana Blandiana va acorda celor doritori autografe.

 ______________

Anca Baciu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts