Reduceri pentru transportul în comun pe ruta Florești – Cluj-Napoca

Din oraş Social

Elevii, studenții și pensionarii din comuna Florești, județul Cluj, vor putea beneficia din luna aprilie de reduceri la transportul în comun. Decizia a fost anunțată astăzi de președintele Consiliului Județean Cluj Alin Tișe și de primarul comunei Florești, Ioachim Vancea.

Principalii beneficiari ai acestei decizii sunt aproximativ 1000 de elevi și studenți din Florești care fac naveta la Cluj-Napoca. Transportul va fi în continuare asigurat de compania SC Fany, dar CJ Cluj și primăria Florești au negociat o reducere la abonament de 75% lunar. Astfel, elevii și studenții vor plăti în jur de 22-25 de lei pentru abonamentele lunar.

O altă categorie socială pentru care se vor lua măsuri sunt pensionarii. Pensionarii care au un venit lunar de până la 500 de lei vor beneficia de 34 călătorii gratuite anual. De asemenea, s-a convenit acordarea a câte 34 de călătorii gratuite pentru pensionarii cu venituri între 500-700 de lei și acordarea unui număr de 10 călătorii suplimentare pentru persoanele cu handicap sau însoțitorii acestora, în funcție de caz.

 „Aproximativ 50%  din costurile respective le suportă primăria din Florești, iar celelalte 25% firma SC Fany”, a declarat Ioachim Vancea. Astfel, suma de 4 miliarde de lei a fost alocată din bugetul Primăriei Florești pentru subvenționarea transportului în comun.

Compania Fany efectueză transportul pe ruta Florești– Cluj-Napoca  încă din 2008 când a câștigat licitația organizată. Astfel, în anul 2008, înainte ca Alin Tișe să fie Președinte  al Consiliui Județean, s-a organizat o licitație electronică. La aceste rute s-a înscris inclusiv RATUC și a pierdut licitația, dar compania SC Fany a câștigat. O nouă licitație va avea loc în 2013.

„Contractul încheiat atunci e valabil și acum conform unei noi legi. Este imposibil o reducere la transport în mod unilateral pentru că nu există aceste drepturi”, a declarat Alin Tișe.

La rândul său, primarul Ioachim Vancea a menționat  și că este în curs de discuție cu firma SC Fany pentru transportul în comun din Tăut.

__________

Mădălină Vîtcă

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts