Recuperarea prejudiciilor ar putea descuraja corupţia

Politic

11040266_847470315294651_1835072823_n

Procurorul şef al Direcţiei Naţioanale Anticorupţie, Codruţa Kovesi a fost întrebată dacă modeul francez este potrivit pentru o noua structură care vizează înfinţarea pentru confiscarea bunurilor provenite din infracţiuni.

Aceasta a precizat faptul că modelul este unul demn de urmat, fiind un mod eficent care va beneficia de tot sprijinul venit din partea acesteia.

“Important ca scopul pedepsei penale să fie atins şi prin recuperarea acestor prejudicii vor fi luate hotărâri definitive şi care trebuie executate. În acest fel, ar putea fi descurajată corupţia, iar scopul pedepsei, care nu este doar represiv, ci este şi unul preventiv, ar fi atins”

a intărit Kovesi.

Ceea ce guvernul va constitui se va numi Oficiul Naţional de Management al Bunurilor Sechestrate/Confiscate” dar care neaparat trebuie să se plieze pe modelul francez. Până la sfârşitul lunii Martie, guvernul o să avizeze noua structură.

Codruta Kovesi a aratat în prezenta preşedintelui şi a premierului României că hotărârile judecătoreşti definitive în cauzele DNA au inclus confiscarea a peste 310 milioane de euro.

– Larisa Bîldea / Sursa fotografiei: Puterea

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts