Fostul judecător al Curții Constituționale, reținut

Infracțiuni

646x404

Toni Greblă, fostul judecător al Curții Constituționale, a fost reținut astăzi de către procurorii DNA, în dosarul în care este acuzat că ar fi favorizat exporturi ilegale în Rusia.

Acesta este suspect că l-ar fi ajutat pe fiul său, Ion Bîrcină, să obțină anumite contracte în numele firmei acestuia, în urma cărora ar fi primit bunuri materiale.

Conform Mediafax, Toni Greblă a fost reţinut pentru faptele de corupţie de care este acuzat, dar şi pentru că, potrivit procurorilor DNA, ar fi încercat să vândă, prin intermediari, 50 de capre care nu erau ale lui, în acest sens fiind făcut un denunţ, a declarat avocatul Petre Buneci.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, procurorii DNA ar fi emis, pe numele fostului judecător al CC, o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

“O parte dintre acuzaţii sunt nişte interpretari fantasmagorice, nu a apărut nimic nou în dosar, ba dimpotrivă, probele confirmă punctul meu de vedere”

a spus Toni Greblă pentru Mediafax, la intrarea în sediul DNA.

Fostul judecător al Curţii Constituţionale a adăugat că ancheta va continua, cum este normal, şi s-a arătat sunt convins că adevărul va ieşi la iveală.

– Alexandra Boierean / Sursa fotografiei : Adevărul

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts