Realizarea parkingului subteran de pe strada Kogălniceanu îi nemulţumeşte pe reprezentanţii Societăţii Civile

Din oraş

Reprezentanţi ai Societăţii Civile şi ai structurilor profesionale din perimetrul zonei Mihail Kogălniceanu se opun construirii parkingului din zona respectivă.

Dezbaterea cu subiectul „Pietonalizarea străzii Mihail Kogălniceanu”, proiect realizat în parteneriat cu Ordinul Arhitecţilor din România, a avut loc azi, de la ora 14.00, în Sala de Sticlă a Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

Reprezentantul UBB, Societatea de Ocrotire a Monumentelor, Societatea Arhivele Naţionale din Cluj, Director al Bibliotecii Academice, Echipa de organizare a Zilelor Clujului, se anunţă împotriva parkingului din motive culturale, urbanistice şi personale, însă pietonalizarea li se pare o idee foarte bună, ba chiar întârziată.

„Consider în continuare că acest proiect este necesar municipiului Cluj-Napoca, apreciez faptul că zona Kogălniceanu este una din cele mai importante şi pline de interes din toate punctele de vedere şi care merită o abordare specială cu studierea tuturor implicaţiilor de profit.”, afirmă edilul municipiului, Emil Boc.

_____________

Florentina Poptile

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts