Reacţii studenţeşti de la OSUBB

Educaţie UBB

Organizaţia Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai (OSUBB) a prezentat în cadrul unei conferinţe reacţiile studenţilor cu privire la beneficiile şi serviciile pe care universitatea le oferă tinerilor.

“Reacţiile studenţeşti” au fost elaborate în urma unei campanii de chestionare şi informare. Astfel, aproximativ 1130 de studenţi ai UBB au fost chestionaţi în vederea obţinerii unor rezultate cât mai eficiente şi cât mai realiste. Problemele tratate prin intermediul chestionarelor au vizat dimensiunea socială, posibilitatea de angajare  a studenţilor în urma absolvirii unei facultăţi, precum şi probleme referitoare la condiţiile din căminele studenţeşti, a taxelor de şcolarizare, dar şi a comunicării profesor-student.

La problemele ridicate de chestionarele OSUBB, studenţii s-au declarat nemulţumiţi de taxele de şcolarizare ridicate pe care le impun facultăţile. Totodată, aproximativ 70% dintre studenţii intervievaţi sunt de părere că nu vor putea să se angajeze în domeniul în care se specializează. Printre dorinţele tinerilor de la UBB se numără şi o comunicare mai bună cu profesorii, o interacţiune mai eficientă şi benefică ambelor părţi. De asemenea, studenţii sunt conştienţi că pentru a realiza acest lucru, trebuie să renunţe la propriile inhibiţii.

“Studentul nu trebuie să fie un actor pasiv atunci când vine vorba de activitatea sa în cadrul cursurilor, el trebuie să fie îndrăzneţ şi să-şi creeze un exerciţiu al dezbaterii.”, a afirmat Vali, membru al OSUBB.

La eveniment au fost invitate şi cadre didactice ale UBB care au avut ocazia să îşi expună punctul de vedere cu privire la problemele studenţilor.

“Problema taxelor de şcolarizare este într-adevăr una destul de gravă. Mulţi studenţi îşi permit să-şi plătească studiile, fie ajutaţi de părinţi, fie cu ajutorul unui job. Dar, din nefericire, sunt şi mai mulţi aceia care nici măcar nu ajung să viseze la o facultate, tocmai din cauza taxelor şcolare foarte ridicate.”, a declarat Sorina Bolovanu, lector univ.dr., în cadrul UBB.

__________

Nicoleta Şincan

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts