Reabilitare și modernizare din fonduri europene

Administraţie Din oraş
Centrul de zi pentru Persoanele Vârstnice nr. 1, de pe strada Ştefan Octavian Iosif, va fi reabilitat. Primarul Emil Boc a semnat  săptămâna trecută un contrat de finanțare europeană pentru reabilitare, modernizare, extindere a spațiilor existente în vederea creşterii calității vieții persoanelor beneficiare.
Bugetul alocat este de 5,4 milioane de lei, din care 5,2 milioane de lei reprezintă asistență financiară nerambursabilă a Uniunii Europene.
„Proiectul are perioada de implementare de 30 de luni de la data semnării contractului, iar perioada de execuție este de 24 de luni. Prin modernizarea acestui centru pentru persoanele vârstnice se are în vedere creșterea capacității centrului de zi de la 70 de locuri la 234 de locuri”, a menționat edilul.
 Această reabilitare urmărește să extindă suprafața centrului, dotarea cu mobilier și echipament specific pentru desfășurarea unor noi activități precum: activități de educație, integrare socială, gimnastică medicală, fizioterapie, informare și consiliere.
 ___________

Kristina Csaszar

Alina Bejinariu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts