Rally: Raliul Clujul Mobile 1 la acest sfârşit de săptămână

CNR 2010 Sport

La acest sfârşit de săptămână urmează să se desfăşoare la Cluj-Napoca, Raliul Clujului Mobil 1, contând ca a 4-a etapa de asfalt în cadrul Campionatului Naţional de Raliuri.

Până în acest moment pe lista de înscrieri sunt 48 de echipaje, de remercat fiind prezenţa pilotului Italian Stefano Giorgioni cu un Subaru Impreza N15. La capitolul noutăţi a mai fost anunţată şi introducerea unei probe speciale noi, PS 4, 7 Compexit – Căpuş 1 respectiv Tetarom – Căpuş 2 şi organizarea superspecialelor de deschidere şi închidere a competiţiei în parcarea Polus Center Cluj.

Etapa de la Cluj se va deschide oficial cu startul festiv la ora 20:01 iar super speciala de pe traseul amenajat la Polus Center urmează să înceapă cu prima maşina la ora 20:31.

Detalii despre lista  probele speciale, planul orar şi lista de înscrieri găsiţi pe site-ul raliulclujului.ro

În acest moment clasamentul general arată în felul următor:

  1. Bogdan Marişca – Sebi Itu  – 52,0
  2. Dan Gîrtofan – Miţă Lăzărescu – 43,0
  3. Gergo Szabo – Levente Csegzy – 43,0
  4. Valentin Porcişteanu – Dan Dobre – 28,0
  5. Marco Tempestini – Dorin Pulpea – 27,0

Italianul Marco Tempestini este proaspăt întors de la Serbia Rally etapă în cadrul Cupei Europei de Est unde a urcat pe a doua poziţie a clasamentului Federaţiei Internaţionale de Automobilism European Rally Cup (East) si pe a treia treaptă a podiumului în clasamentul general al raliului.

Inspectoratul de Politie al Judetului Cluj la Raliul Clujului Mobile 1

Inspectoratul de  Poliţie al Judeţului Cluj a ales să se alăture organizatorilor în vederea promovării practicării acestui sport în mod organizat alături de evidenţierea riscurilor la care se supun cei ce nu respectă viteza legală pe drumurile publice. Astfel, organizatori au anunţat pentru sâmbătă, in zona  Parcului Inchis şi a Parcului de Service, situate în Piata Unirii, doritorii vor  putea simţi pe propria piele, într-un simulator de accidente, senzaţiile suportate de organismul uman in cazul unui impact.

Cătălin Nunu

Foto: rallyphoto.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts