Raed Arafat a demisionat de la Ministerul Sănătăţii

Eveniment Politic

Raed Arafat a demisionat din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor legate de prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu, anunţă Mediafax. Raed Arafat este şi coordonator al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD).

Raed Arafat a criticat încă de la început noul proiect al legii sănătăţii, declarând ca acesta distruge sistemul integrat de urgenţă care rezolvă cazurile foarte grave, iar misiunea salvării de vieţi este înlocuită de competiţia comercială.

Preşedintele Traian Băsescu a intervenit luni seara în direct la Realitatea TV şi a răspuns criticilor aduse de subsecretarul de stat Raed Arafat pe tema proiectului legii sănătăţii.

“Vreau să-l atenţionez pe domnul doctor Arafat că acest proiect de lege este pentru discutat, de asta a fost lansat în dezbatere publică, cea mai corectă abordare este să se prezinte la ministru cu observaţiile dânsului şi nu să creeze o psihoză publică, că acest guvern, ticălos, de altfel, nu, domnu’ Arafat, vrea să distrugă sistemul de ambulanţă, să-l dea la nişte golani privaţi”, a declarat Traian Băsescu.

Doctorul Raed Arafat a fost numit subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii în 23 august 2007, printr-o decizie semnată de premierul de atunci, Călin Popescu Tăriceanu.

_____________

Foto: agerpres.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts