Parlamentul European îşi alege preşedintele

UE

Deputaţii europeni vor numi un nou preşedinte al Parlamentului Europen în 17 ianuarie.

Expirarea mandatului actualului preşedinte al Parlamentului European Jerzy Buzek duce  la noi alegeri pentru această funcţie ce are ca durată de desfăşurare o perioadă de doi ani.

Până în prezent şi-au anunţat dorinţa pentru a exercita această funcţie trei candidaţi: Nirj Deva, Martin Schulz și Diana Wallis. O dezbatere publică cu aceşti candidaţi va fi organizată pe 11 ianuarie, între 16.00 și 18.00 CET şi va fi difuzată online.

Nirj Deva, unul din candidaţi aparţine Conservatorilor și Reformiștilor Europeni şi este un om politic din Regatul Unit. Până în anul 1999 acesta a fost membru al Parlamentului European reprezentând Anglia de Sud-Est. De asemenea Nirj Deva este membru al delegaţiei pentru relaţiile cu ţările din Asia de Sud.

Martin Schulz este un om politic german, reprezentând Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European ca preşedinte.

Diana Wallis este un om politic britanic, membru al Grupului Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa. Aceasta a ocupat funcţia de deputat în Parlamentul European din 1999.

_______

Oana Alexa

Foto: europarl.europa.eu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts