Radioterapia în tratamentul cancerului

Din oraş Sănătate

Cancerul, conform estimărilor mondiale, va deveni principala cauză de moarte în anul 2020, depăşindu-le pe cele cardio-vasculare.

Societatea Romănă de Cancer a organizat în parteneriat cu Institutul  “Prof.Dr.I.Chiricuţă” o conferinţă de informare generală asupra prevenţiei şi a modalităţilor de  tratament a cancerului.

În cadrul întâlnirii au avut loc discuţii despre radioterapia la adulţi şi la copii, tratamentul prin chimioterapie şi chirurgie, modul cum afectează organismul şi starea de sănătate şi despre efectele adverse în general.

“Că vrem, că nu vrem, cancerul devine o problemă de sănătate  publică. Ne vom întâlni frecvent cu acest diagnostic  şi e bine să avem o viziune cât mai corectă şi coerentă asupra posibilităţilor actuale de diagnostic şi tratament. Există serioase carenţe în diagnosticul precoce a acestei boli şi poate este şi vina noastră şi de aceea ne-am asumat această responsabilitate de a participa la prezentări cu caracter mai general, care sunt adresate publicului larg pentru a ştii ceea ce este elementar să facă,  pentru a contribui într-un mod activ la un diagnostic precoce”,  ne-a declarat Kacso Gabriel, medic primar la Institutul de Oncologie din Cluj.

Prezentarea a avut ca temă principală posibilităţile şi limitele radioterapiei moderne .

Aceste  conferinţe  vor continua să fie susţinute şi  pe alte teme oncologice în sala “Ioan  Muşlea” din  cadrul  Bibliotecii Central Universitare “Lucian Blaga”.

Ioana Balea

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts