Bechtel îşi cheamă angajaţii pe şantier

Administraţie Economie

otiliaSăptămâna trecută, 660 de angajaţi s-au reîntors din şomaj tehnic, pentru lucrările de pe secţiunea 2B a Autostrăzii Transilvania, şi alţi 300 vor reveni în zilele următoare.

Astfel se va ajunge la un număr de 1400-1500 de angajaţi. Prin această măsură este pus în aplicare protocolul semnat în luna februarie între Bechtel, Ministerul Transporturilor şi CNADNR care prevede finalizarea tronsonului Turda-Gilău şi a viaductului Suplacu de Barcău-Borş, până la sfârşitul anului 2009.

În zilele care urmează, vor fi încheiate activităţile pentru canalul RacoşAutorităţile române s-au obligat să asigure accesul la teren prin relocarea unui număr de 38 de utilităţi. Potrivit directorului de comunicare al Bechtel, Bogdan Sgârcitu, cu scopul de a asigura respectarea programului de lucrări, compania va realiza relocarea a 9 utilităţi: “Problema exproprierilor a fost rezolvată în proporţie de 95%, dar în continuare există întârzieri cu utilităţile. Noi sperăm ca utilităţile să fie relocate până la sfâşitul lunii.”

În zilele care urmează, vor fi încheiate activităţile pentru canalul Racoş, care va controla cursul apei din proximitatea satelor Vălişoara şi Vlaha, şi cele pentru viaductul de la km 39, ce va asigura continuitatea transportului greu pe aliniamentul autostrăzii.

Alina Radulov

Foto: Otilia Chiş

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts