Radio Europa Liberă își redeschide secțiile în România și Bulgaria

Cultură

Radio Europa Liberă își redeschide secțiile de știri din România și Bulgaria pentru a întări peisajul mediatic din ambele țări se anunță într-un comunicat de presă lansat de instituție. Așadar, Radio Europa Liberă va oferi raporate și analize celor două țări, dar va și colabora cu mass-media locală pentru promovarea răspunderii publice și dezvăluirea știrilor false.

Cu această ocazie, președintele radioului Thomas Kent a declarat public:  „Sperăm în special că acoperirea noastră, realizată de jurnaliștii locali, va contribui la creșterea presei libere, va promova valorile și instituțiile democratice și va informa ambele țări cu privire la locul lor în NATO, UE și alte organizații occidentale. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu mass-media independente locale și cu societatea civilă.”

Atât oficialii guvernamentali, reprezentații societății cât și jurnaliștii din aceste țări și-au exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care dezinformarea, corupția și societatea împărțită subminează sistemele politice pe care aceștia le au.

Radioul a funcționat în cele două țări înainte de aderarea la UE și NATO și a încetat activitatea în 2008 în România și în 2004 în Bulgaria. Radio Europa Liberă are birouri în 6 țări din regiunea Balcanică, și anume: Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Serbia și Republica-Moldova. Acesta transmite informații către 26 de milioane de persoane din 20 de țări în care libertatea mass-media este restricționată sau presa profesională nu s-a dezvoltat suficient.

Radio Europa Liberă este o companie editorială independentă inițiată de Congresul Statelor Unite.

– Miruna Aruxandei / Sursa fotografiei: jurnalulph.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts