Publicitatea comunistă expusă la Cluj

Eveniment

Reclame din perioada comunistă Expoziția reclamelor din perioada comunistă a fost deschisă astăzi la Casa Municipală de Cultura Cluj.

În cadrul acestui eveniment sunt prezentate 30 de reclame scanate și prelucrate din timpul regimului comunist. Acestea sunt expuse în ordine cronologică și prezintă obiecte din mai multe domenii sociale sau promovează diferite companii, de la primele mijloace de transport(1955), aparatele radio emisie-recepție (1955), la noile uniforme școlare(1989).

În perioada comunistă obiectele se produceau pe premisa că bune sau rele, oricum nu există altele. Reclamele comuniste nu făceau doar propagandă , ci și educație. De asemenea, nu apăreau vedete pentru a promova produsele, ci oameni comuni, întrucît erau prezentate produse de larg consum. Unul dintre sloganele folosite pentru promovarea cremei Farmec a fost” Fermecătoare cu Farmec”.

Începând cu anii 1982  revistele din străinătate au început să facă publicitate unor produse romînești.

Scopul expoziției este mai ales acela de a prezenta noilor generații trecutul și evoluțiile care s-au produs în România în cele două decenii de la căderea regimului comunist.

Expoziția va fi deschisă până în data de 2 decembrie.

Lăutaru Andrada Simona

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts