PSD acuză lucrări proaste la centura Vâlcele-Apahida

Administraţie Politic

Centura de ocolire Vâlcele-Apahida este o lucrare compromisă în totalitate din punct de vedere tehnic deoarece normele tehnice nu au fost respectate, susține Mircea Jorj, Președintele PSD Cluj.

În urma unei deplasări efectuată de  Mircea Jorj în această dimineață, el a constat că nu s-au respectat normele de mediu, că lucrarea este o construcție fără autorizație și aviz de mediu, iar fisurile și infiltrațiile se pot vedea cu ochiul liber.

 Reprezentanții PSD doresc  să tragă un semnal de alarmă și să-și  unească  forțele pentru a cere o implicare a instituțiilor statului și o autosesizare.

“Această centură de ocolire este o rușine atât pentru constructori cât și pentru clujeni. Ne așteptam ca până la această dată instituțiile să se autosesizeze la toate demersurile noastre dar acest lucru din păcate nu s-a întâmplat”, a declarat Sorin Bota, senator PSD.

“De asemenea  una dintre probele cele mai importante pe baza căreia vom face sesizarea la Curtea de Conturi este o declarație făcută la o afirmație de-a mea pe care a confirmat-o domnul Pantelimon (n.r. director Direcția Regională și Poduri-DRDP) că a efectuat lucrări suplimentare fără a organiza licitații”,  a adăugat Mircea Jorj.

La finalul conferinței de presă, reprezentanții PSD au amintit că până în acest moment România trebuia să fie în altă zonă din punct de vedere economic, să aibă 1800 de km de autostrăzi în folosință  iar Clujul să fie racordat la Europa cu autostrada.

Centura Vâlcele -Apahida a fost inaugurată vinery, 21 octombrie, de Premierul Emil Boc alături de Ministrul Transporturilor Anca Boagiu. Centura are o lungime de 24 km și a costat 530 de milioane de lei.

__________

Raluca Ștețco

Foto: gov.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts