Protocol de colaborare pentru atragerea investitorilor străini în Cluj-Napoca

Administraţie Economie

Protocolul de colaborare între Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj (ITM), Direcția Generală a Finanțelor Publice a județului Cluj (DGFP) și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Cluj (AJOFM) în vederea gestionării eficiente a relațiilor dintre investitorii străini și autohtoni cu instituțiile statului a fost semnat, astăzi, la Primărie, de către directorul executiv al AJOFM, Daniel Don, directorul executiv al DGFP, Mihai Costin, directorul executiv ITM, Emilian Roșca și primarul Sorin Apostu.

„Am semnat un protocol prin care toți investitorii, prin intermediul Primăriei, pot avea acces direct la noutățile legislative din România și toate informațiile de care au nevoie pentru a stabili dacă orașul Cluj-Napoca poate fi un bun partener în decizia de a rămâne investitori aici. Practic, va fi un număr unic afișat pe site-ul Primăriei și va fi promovat în ambasade. În felul acesta vom fi siguri că va fi o facilitate unică, la ora actuală în țară, care va fi apreciată de investitori.”, a declarat primarul Sorin Apostu.

Inițiativa a venit în urma unor discuții purtate cu mai mulți investitori străini, printre care lideri din domeniile IT şi consultanţă, pentru a controla și a vedea care este pulsul și oferta Clujului.

Investitorii caută forță de lucru calificată și variată, spațiile de birouri cât mai mari, amplasate în zone care permit mobilitatea, și calitate a pieței pentru angajați, susține Sorin Apostu.

___________

Ana Giol

Foto: topnews.net.nz

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts