Proiectul legii educaţiei a primit undă verde de la Guvern

Educaţie Politic

Guvernul a aprobat, astăzi, proiectul legii educaţiei naţionale, documentul urmând să fie transmis în Parlament spre dezbatere.

Noul proiect de lege realizează schimbări importante în cadrul sistemului educaţional, printer acestea se numără: introducerea obligativităţii învăţământului până la vârsta de 16 ani şi a claselor pregătitoare, dar şi introducerea clasei a IX-a în învăţământul gimnazial.

Proiectul a fost contesta de opoziţie, joi, senatorii PSD Ecaterina Andronescu şi Ioan Mang i-au solicitat ministrului educaţiei, retragerea Legii educaţiei din circuitul legislativ şi reiniţierea dialogului şi dezbaterii publice. Principala nemulţumire a reprezentanţilor sociali democraţi este încălcarea procedurii legislative, deoarece Legea educaţiei nu a fost supusă unei dezbateri publice înainte ca acesta să se supună aprobării în Guvern şi ulterior să fie trimis la Parlament.

În urma şedinţei de presă organizată luni, Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a invitat atât reprezentanţii opoziţiei, cât şi pe cei ai sindicatelor din domeniu să formuleze propuneri pentru eventuala îmbunătăţire a proiectului în dezbaterile din Parlament.

Cristina Antonescu

Foto: gov.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts