Procurorii DNA au pus în mișcare acțiunea penală în cazul Elenei Udrea

Infracțiuni Politic

udrea

Avocatul Eleni Udrea, Marius Striblea, a declarat astăzi, la ieşirea de la DNA, că procurorii au pus în mişcare acţiunea penală în cazul Elenei Udrea, în dosarul “Gala Bute”, şi că probabil urmează să ceară instanţei arestarea preventivă a acesteia sau să propună luarea altor măsuri procedurale, anunță Mediafax.

Acesta a mai precizat că Udrea ar fi dat la DNA o declarație amănunțită referitoare la noile acuzații care i se aduc în dosarul „Gala Bute” și că hotărârea procurorilor DNA este etapa premergătoare a formulării unei noi propuneri de arestare preventivă.

De asemenea, Elena Udrea a afirmat, la ieșirea de la DNA:

„toţi cei care sunt prinşi că au luat şpagă, este suficient că au dat-o mai departe şi sunt bine mersi. Tehnica asta a denunţului, că recunosc şi spun că am dat mai departe, îi face scăpaţi. Singurul care a rămas în arest este Rudel Obreja, în rest toată lumea e bine merci”, a spus deputatul Elena Udrea, după ce a fost audiată la Direcţia Naţională Anticorupţie şi i-au fost aduse la cunoştinţă noile acuzaţii în dosarul “Gala Bute”.

Întrebată dacă va face şi ea denunţuri, Elena Udrea a spus că nu va face acest lucru. Udrea a precizat însă că îşi menţine acuzaţiile faţă de şeful interimar al SRI, Florian Coldea, spunând:

„Faţă de dânsul voi face denunţuri până le va lua cineva în serios”.

Conform Mediafax.ro, în dosarul “Gala Bute” sunt arestaţi preventiv fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja şi primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriţă. Fostul consilier al Elenei Udrea Ştefan Lungu şi fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheoghe Nastasia sunt cercetaţi în arest la domiciliu.

– Alexandra Boierean

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts