Primăria Cluj-Napoca vrea să modernizeze transportul în comun

Administraţie UBB Radio

Proiectul care urmăreşte modernizarea  sistemului de transport în comun are în vizor 87 de staţii de transport public, montarea unui sistem automat de eliberare a legitimatiilor de călătorie şi asigurarea iluminatului în 35 de staţii. De asemenea se doreşte introducerea unui nou concept şi anume tarifarea orară în detrimentul tarifării pe călătorie cum se întâmplă în prezent.

“Trecerea de la biletul de unică folosinţă la biletul orar, care poate fi pentru o oră, pentru două, pentru o zi întreagă în care pe toate căile de transport în comun actuale şi viitoare ale Primăriei se poate circula în intervalul orar respectiv”, a declarat primarul Sorin Apostu.

Valoarea estimativă a proiectului este de aproximativ 7,3 milioane de euro (fără TVA), din care 6,6 milioane de euro reprezintă suma nerambursabilă din fonduri europene.

Un alt proiect propus de Primărie este legat de dezvoltarea economică a Centrului Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative. Amplasamentul se va întinde pe o suprafaţă de  7, 3 hectare şi va fi construit în zona LOMB. Clădirea va găzdui birouri administrative, studio de film, spaţii multifuncţionale pentru expoziţii şi conferinţe, hală pentru creaţie, parking subteran, care se vor adăposti în cele patru corpuri ale imobilului.

Valoarea estimativă a proiectului este de aproximativ 13 milioane de euro (fără TVA) din care 6,34 milioane de euro sunt finanţări nerambursabile.

Celelalte trei proiecte se referă la două centre multifuncţionale de servicii sociale, unul pentru bătrâni, unul pentru copii, în special de etnie rromă şi unul de locuinţe sociale.

Cele cinci proiecte vor fi supuse aprobării Consiliului local în data de 5 mai.

_____________

Andreea Stăicuţ

Foto: Monica Nistor

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts