Noaptea Muzeelor în Cluj-Napoca

Cultură Din oraş

Festivalul ”Noaptea Muzeelor” se desfăşoară simultan în peste 3000 de muzee din Europa. Muzeul de Artă Cluj-Napoca propune publicului clujean expoziţia de fotografie „Henri Cartier-Bresson în… Oltenia”, dar și concursul de fotografie cu tema ”Fotografiază o celebritate”.

Expoziția va cuprinde o serie de 50 de fotografii alb-negru, care au fost realizate odată cu vizita celebrului fotograf francez, Henri Cartier-Bresson, alături de Martine Franck, în Oltenia, în anul 1975. Fotografiile surprind imaginea dramatică a României aflată în perioada comunismului.

De asemenea, concursul ”Fotografiază o celebritate” este destinat tuturor celor care iubesc fotografia, indiferent de vârstă. Fotografiile trebuie să aibă o rezoluţie cuprinsă între 3 şi 5 megapixeli și trebuie trimise până la data de 11 mai 2011 la adresa de mail concurs.macn@yahoo.com . Cele mai bune 12 fotografii vor fi imprimate pe suport de hârtie şi expuse la Muzeul de Artă în perioada 14 mai – 12 iunie 2011.

Vernisajul expoziţiei și anunțarea câștigătorului vor avea loc în data de 14 mai de la ora 20:00. Premiul constă într-un aparat foto digital.

Evenimentul este realizat în parteneriat de Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul de Artă Craiova, Asociaţia Focus Oltenia, Fotoclubul „Mircea Faria” Craiova şi Compania Art Act.

______________

Baciu Anca

Foto: arhivă UBB Radio

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts