Primăria a câștigat un proiect european de 3,5 milioane de euro

Administraţie Social

Primăria municipiului Cluj-Napoca a câștigat un proiect european “Împreună pentru un început sigur”, în valoare de 3,5 milioane de euro, care se adresează unor categorii de persoane cu risc de marginalizare socială cu scopul de a le ajuta să se integreze social și profesional în comunitate.

Programul “Împreună pentru un început sigur” este în parteneriat cu Direcția de Dezvoltare și Asistență Comunitară din Arad, Consiliul comunitar Rotterdam, oraș britanic înfrățit cu municipiul Cluj-Napoca, Centrul de resurse pentru comunități de rromi, fundația de ajutor familial “Asistmed”.

De acește fonduri, pe baza înscrierilor, vor fi verificate abilitățile fiecărei persoane și se vor face traininguri profesionale pentru ai dirija spre o anumită ramură profesională în care ei au abilități. De asemenea, timp de 6 luni, angajatorii vor fi stimulați cu câte 500 de lei pe luna pentru a angaja un absolvent al acestor cursuri.

În cadrul acestui proiect peste 5000 de persoane din categorii defavorizate vor beneficia prin intermediul Direcție de Asistență Socială de consiliere, informare, mediere profesională pentru a-și găsi un loc de muncă.

De asemenea, 400 dintre aceste persoane vor dispune de evaluarea competențelor și 500 vor urma cursuri de formare profesională.

Proiectul mai prevede înfiinţarea unui centru de informare şi consiliere pentru promovarea oportunităţilor de integrare pe piaţa muncii.

Proiectul “Împreună pentru un început sigur” va demara în luna aprilie și se va desfășura timp de 3 ani.

______________

Loredana Berengia

Foto: arhivă UBB Radio

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts