Primar pentru o zi

Educaţie Eveniment

Ediția a II-a a competiției pe teme civice „Fii primar pentru o zi!” a fost demarată de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

„Este un proiect de suflet pentru mine, iar succesul primei ediții a confirmat atât nevoia de astfel de provocări pentru tinerii clujeni, cât şi puterea lor  de muncă şi entuziasmul cu care se apucă de orice proiect. Sper ca an de an acesta să devină un eveniment aşteptat de copii şi de tinerii Clujului, iar preocuparea lor pentru oraş şi dezvoltarea lui să fie din ce în ce mai mare.”, a precizat primarul Sorin Apostu.

Proiectul „Fii Primar pentru o zi!” urmăreşte atât creşterea interesului elevilor pentru implicarea în comunitate, cât şi valorificarea abilităţilor lor creative. Concursul se adresează elevilor din trei categorii de vârstă: clasele I-IV – un concurs de desene și categoriile V-VIII şi IX-XII – un concurs de proiecte. Tematicile proiectelor realizate de către elevi pot fi în orice direcţie, de la promovarea sportului, activăţilor ecologice, sau civice, până la proiecte de implicare socială în viaţa comunităţii în care trăiesc.

Tema concursului este „Proiect pentru oraşul meu”. Desenele şi proiectele trebuie trimise la Primărie în perioada 26 aprilie – 17 mai.

Câștigătorul trofeului va petrece o zi alături de primarul Municipiului, pentru a avea ocazia să vadă cum se administrează un oraș.

Gala de premiere se va organiza în cadrul Zilelor Clujului, în data de 1 iunie.

__________

Ana Giol

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts