Prețurile bunurilor de consum, monitorizate începând din 2014

Social

ce-sa-eviti-la-supermarket-5-lucruri-pe-care-expertii-in-alimentatie-nu-le-ar-pune-niciodata-in-cos_size1

Guvernul a aprobat miercuri, 26 noiembrie, un memorandum privind crearea unui sistem de monitorizare a prețurilor bunurilor de consum, care ar urma să fie implementat și lansat de Consiliul Concurenței începând cu anul viitor.

În urma acestui proiect, ar urma să fie creată o platformă online, unde să fie afișate săptămânal prețurile produselor pe care oamenii le achiziționează zilnic. Astfel, consumatorii vor avea avantajul de a compara prețurile și de a identifica magazinele de unde își pot achiziționa alimentele de bază la cele mai mici prețuri.

Avantajul monitorizării ar putea fi constituit din scăderea acestora, ca urmare a concurenței mari dintre magazine. Proiectul ar urma să fie finanțat din bugetul de stat pentru perioada 1 martie – 31 decembrie 2015, iar după încheierea acestei perioade realizarea lui s-ar putea face din fonduri europene, conform Mediafax.ro.

Prin acest proiect se urmărește crearea unui instrument de transparență pe lanțul comercializării produselor de la producător către rafturile magazinelor.

Consiliul Concurenței dorește să introducă și un calculator de tarife pentru polițele de asigurare, pentru a facilita accesul cetățenilor și la acest tip de informației și pentru a-i ajuta să compare prețurile și serviciile.

– Alexandra Boierean Sursa fotografiei: foodstory.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts