Prețuri studențești la Gaudeamus

Din oraş

În contextul Zilei Internaționale a Cărții, săptămâna aceasta la Cluj-Napoca are loc a 16-a ediție a târgului de carte ,,Gaudeamus”. Până duminică, 26 aprilie, cei pasionați de lectură sunt așteptați în cortul amplasat în Piața Unirii.

89 de expozanți au venit cu volume din domenii variate, lansări de carte și reduceri substanțiale. Mai mult, târgul găzduiește standuri cu oferte educaționale ale universităților, standuri dedicate muzicii și filmelor, dar și standuri cu ceai și cafea.

Editurile prezente la acest eveniment întâmpină cititorii cu oferte tentante, punând la vânzare cărți cu prețuri care pornesc de la trei lei. Întrebat despre ofertele de e-book-uri și concurența acestora cu volumele tipărite, librarul Andrei Cojoc ne-a declarat:

Pentru ca e-book-urile să câștige teren în fața cărților clasice e un proces de lungă durată. Deocamdată tot cărțile primează.De asemenea, având o experiență în domeniul vânzării de cărți, acesta a mai declarat că în general românii sunt interesați de carte, iar la Cluj-Napoca, fiind oraș universitar, studenții sunt cei care calcă foarte des pragul librăriilor.

Tinerii au fost interesați de târgul de carte. Întrebați de ce au venit la eveniment, aceștia s-au declarat încântați atât de prețurile accesibile, cât și de oferta variată.

,,Am venit la târg pentru că sunt studentă la Litere și îmi place să citesc tot ce îmi cade în mână și mi se pare interesant pentru că aici pot găsi cărți despre care nu am auzit și nu am cum să aflu despre ele decât dacă le văd expuse.”,

a declarat Maria Olenici, studentă în anul întâi.

,,Am vrut să iau multe cărți SF. Doar SF! Am găsit reduceri la toate cărțile pe care mi le-am dorit. Sunt oferte foarte bune. Până acum mi-am cumpărat ,,Odiseea spațială.”,

a afirmat Dumitru Cotelea, freelancer.

Carmen Blaga, studentă în anul întâi la Facultatea de Psihologie a declarat:

,,Am aflat de la o prietenă despre acest eveniment și sincer am venit din curiozitate. M-am bucurat să găsesc atât cărți care să-mi folosească la facultate, cât și volume pe care să le citesc de plăcere.”

Anul acesta târgul Gaudeamus își recompensează cititorii cu premii. La cumpărarea a minimum două cărți, vizitatorii vor primi un buletin de vot al publicului, iar câștigătorii vor fi aleși prin tragere la sorți.

Festivitatea de premiere va avea loc duminică, 26 aprilie și va include ,,Trofeele Gaudeamus” (cea mai râvnită carte a târgului conform votului publicului), ,,Trofeele Presei” (decernate jurnaliștilor prin votul publicului), ,,Premiul Educația”(oferit unei instituții de învățământ pentru promovarea ofertei educaționale în cadrul târgului) și ,,Premiul Miss Lectura” (premiu acordat celei mai frumoase cititoare prezente la târg).

Atât programul târgului, cât și mai multe informații referitoare la ofertele de anul acesta se pot găsi pe pagina oficială, www.gaudeamus.ro.

Loredana Bertișan și Alexandra Enășoaie / Sursa fotografiei: Loredana Bertișan

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts