Prețul ouălor ar putea să scadă în a doua jumătate a lunii martie

Economie Social

Prețul ouălor ar trebui să scadă, potrivit Uniunii Naționale a Crescătorilor de Păsări din România, până la nivelul mediu din luna februarie, deoarece deficitul de piață va fi acoperit.

Reducerea importurilor este principala cauză pentru care piaţa românească a înregistrat un deficit de 30 de milioane de ouă, în lunile ianuarie şi februarie 2012, comparativ cu perioada similară a anului trecut, arată Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR).

Acest deficit reprezintă circa 12% din necesarul de ouă al pieţei, dar va fi acoperit în perioda martie-aprilie 2012, precizează UCPR. Din cauza deficitului, preţurile de vânzare la poarta fermelor au crescut la 0,5 lei – 0,54 lei/ou, începând cu 27 februarie, faţă de un nivel mediu de 0,39 lei/ou înregistrat pe parcursul lunii februarie.

Potrivit asociației, în lunile martie și aprilie, comparativ cu perioada similară a anului trecut, pe piața românească va exista un surplus de 30 de milioane de ouă. “Din cifrele de mai sus rezultă că în partea a doua a lunii martie, în mod normal, prețurile ar trebui să coboare la nivelul mediu din februarie”, se arată în comunicatul citat de Mediafax.

____________

Anca Scutelnicu

Foto: telegraph.co.uk

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts