Preşedintele Traian Băsescu, pentru prima oară în public de la începutul protestelor

Eveniment Politic

Preşedintele României a ieşit pentru primele declaraţii publice de la începerea protestelor, joi, la Palatul Cotroceni. Totuşi, declaraţiile acestuia nu s-au referit la recentele manifestaţii.

Printre subiectele abordate în declaraţii se numără apropierea de Uniunea Europeană, fondurile europene dar şi aderarea României la Schengen. El a mai vorbit şi despre restricţiile privind accesul românilor pe piaţa muncii în nouă state membre UE.

Şeful Statului a declarat că principala lecţie învăţată este că o atitudine responsabilă în plan politic şi economic reprezintă o premisă fundamentală împotriva crizelor şi că va continua să fie un partener activ al Guvernului, potrivit Mediafax.

Traian Băsescu a făcut referire la anul 2012 care, în opinia lui este un an ce poate şi trebuie să aducă noi evoluţii în eforturile de apropiere de Uniune a altor ţări. Totodată, el a mai precizat că fondurile europene rămân un element esenţial pentru creşterea economică. Decizia cu privire la amânarea aderarii României şi Bulgariei la Schengen este una surprinzătoare deoarece condiţiile au fost îndeplinite.

„Voi continua să fiu un partener activ al Guvernului în ceea ce priveşte adoptarea măsurilor la care ne-am angajat prin acordul cu FMI şi UE. Avem în vedere o eventuală reorganizare administrativă a ţării. Toate reformele reprezintă un puternic semnal de stabilitate dat pieţelor.” a adăugat preşedintele, citat de Mediafax.

De asemenea, printre principalele declaraţii s-a numărat şi afirmaţia conform căreia anul 2011 a fost un an dificil, în care crizele economică, financiară, umanitară şi uneori politică au pus la încercare guvernele şi statele lumii.

___________

Oana Alexa

Foto: www.presidency.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts