Președintele PE i-a cerut demisia lui Adrian Severin

UBB Radio UE

Preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, a declarat, joi, într-o conferinţă, că i-a cerut lui Adrian Severin să demisioneze din funcţia de europarlamentar, informează Mediafax.

„M-am întâlnit astăzi (joi, n.r.) cu domnul Severin. L-am sfătuit că în situaţia lui cea mai bună soluţie este să demisioneze din funcţia de europarlamentar. Dacă vrea să-şi limpezească situaţia – şi categoric asta mi-a spus că doreşte – ar trebui să permită autorităţilor judiciare să clarifice. Este treaba lor.”, a spus Buzek.

Buzek a anunţat, miercuri, că va contacta Ministerul Afacerilor Externe pentru a determina acţiunile care ar putea întreprinde autorităţile judiciare din România în cazul lui Adrian Severin, decizia fiind adoptată de Biroul Parlamentului European, reunit în şedinţă extraordinară. De asemenea, Ministerele de Externe din Slovenia şi din Austria, ţările celorlalţi doi eurodeputaţi implicaţi în scandalul generat de informaţiile publicate în The Sunday Times, vor fi contactate.

Potrivit președintelui PE, există un acord larg pentru o atitudine de toleranţă zero faţă de un astfel de comportament, subliniidu-și determinarea de a proteja integritatea instituției pe care o conduce.

Privind durata anchetei, Buzek a declarat că este destul de dificil de estimat și că este absolut necesar contactul cu autorităţile naţionale, cu Ministerele de Externe cărora se va adresa în viitorul foarte apropiat.

______________

Ana Giol

Foto: ec.europa.eu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts