Concurs de inventică între licee la Cluj-Napoca

Educaţie Eveniment

Concursul Național de Experimente Științifice și de Inventică „Pași pe urmele lui Edison”, ajuns la a V-a ediție, se desfășoară, mâine, la Cluj-Napoca și se adresează liceenilor din mai multe județe din țară.

Competiția de proiecte se va desfășura la Colegiul Tehnic de Transporturi „Transilvania” și se va bucura de prezența a peste 30 de proiecte. Invențiile și experimentele realizate de elevi vor fi cunoscute abia la data concursului, iar organizatorii se așteaptă ca acestea să fie la fel de bune ca și în anii precedenți.

Concursul este organizat de un consorțiu de licee clujene, din care fac parte, pe lângă instituția care găzduiește competiția și Colegiul Tehnic Energetic, Colegiul Tehnic „Raluca Ripan”, Colegiul Tehnic „Napoca” și Grupul Școlar de Protecția Mediului. Jurizarea va fi făcută de profesori universitari şi cercetători ştiinţifici de la Universitatea „Babeş-Bolyai” şi de la Universitatea Tehnică, dar şi de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice şi Moleculare (INCDTIM) Cluj-Napoca.

___________

Ana Giol

Foto: arhivă UBB Radio

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts