Președintele Klaus Iohannis:„Ne luptăm să obținem o sumă considerabil mai mare pentru România în următorul exercițiu bugetar”

Administraţie UBB Radio

Președintele Klaus Iohannis a spus, după reuniunea Consiliului European, că România are nevoie de mai multe fonduri în următorul exercițiu bugetar, în urma unei alocări de 44 de miliarde de euro, potrivit Mediafax.

„Avem câteva vești foarte bune în sensul că ne-am înțeles să discutăm în continuare bugetul multianual și fondul de recuperare la pachet, să le îmbinăm. Pe de altă parte, s-a văzut astăzi în videoconferință că este nevoie de mult mai multe discuții pentru a pune toate lucrurile la punct. Încă nu toată lumea este lămurită cum trebuie abordată suma finală pentru fondul de recuperare și de asemenea trebuie să discutăm anumite condiții prin care se pot acorda aceste sume” , a spus şeful statului într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni, conform Mediafax.

Șeful statului a vorbit și despre fondurile alocate României de la bugetul european, pentru viitorul exercițiu financiar, 2021-2027.

“În actualul exerciţiu bugetar, România a avut dreptul la 44 de miliarde de euro. Eu şi întreaga echipă a României ne luptăm ca să obţinem o sumă considerabil mai mare pentru următorul exerciţiu bugetar şi, de asemenea, ne luptăm ca să obţinem condiţii de implementare favorabile pentru România. Asta înseamnă bani pentru dezvoltare economică, pentru mediul de sănătate, pentru autostrăzi şi pentru căi ferate, pentru apă şi canalizare, pentru educaţie, pentru energie regenerabilă şi multe alte lucruri. Cred că este evident că România are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media ţărilor din Uniunea Europeană. Aceasta este ambiţia noastră şi în continuare ne vom întâlni într-un format fizic în Consiliul European, probabil la mijlocul lunii iulie, când voi continua să mă implic pentru a obţine cât mai mult pentru România”, a mai spus președintele Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

Sursa: Administrația Prezidențială

Rareș Florea

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts