Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate

Educaţie

Tinerii români care au studiat în străinătate în anul universitar 2011-2012 se pot înscrie la „Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate” până la data de 30 noiembrie. Sunt aşteptaţi studenţi români din toate judeţele care au studiat în străinătate şi în ţară.

Termenul-limită de înscriere în competiţie este 30 noiembrie 2012. În acest interval, studenţii români cu rezultate excepţionale în străinătate se pot înscrie în concurs prin trimiterea unui CV şi a unei scurte autodescrieri la adresa de e-mail studentulanului@lsrs.ro. De asemenea, Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă tuturor celor care cunosc studenți cu rezultate deosebite posibilitatea de a contribui la recunoașterea valorii lor prin completarea formularului de recomandare.

La fel ca în cazul edițiilor precedente ale competiției, evaluarea candidaților va fi organizată în două etape. Preselecția va fi realizată de către laureații ediţiilor anterioare ale Galei Studenţilor Români din Străinătate, iar selecția finală revine, ca în fiecare an, unui juriu prestigios alcătuit din personalități ale societății românești. În cadrul ediției din acest an, juriul este prezidat de Acad. Ionel Haiduc (Preşedintele Academiei Române) și alcătuit din:  Acad. Eugen Simion, Raed Arafat (Ministerul Sănătăţii), George Butunoiu (Butunoiu Executive Search),  Sandra Pralong (SynergEtica Foundation),  Liviu Mureşan (Fundaţia EURISC),  Napoleon Pop (Banca Națională a României),  Radu Dudău (Universitatea București) şi  George Ivaşcu (Teatrul Metropolis).

Înmânarea premiilor va avea loc în cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate, eveniment ce se va desfășura în data de 8 ianuarie 2013 la Palatul Parlamentului.

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts