Premii pentru patru tineri artiști clujeni

Cultură

Patru tineri clujeni au primit, în această seară, în cadrul Galei Art Act – Premiile Granata – diplome onorifice și importante stimulente financiare pentru contribuţiile excepţionale în artă şi cultură. Muzeului de Artă din Cluj-Napoca i s-a acordat un premiu special constând în bani pentru îmbunătățirea site-ului.

Premiile au fost acordate artiștilor Radu Băieș, Szabolcz Belenyi, Alexandra-Ioana Șerban și Todor Tamas. Tinerii au donat câte o lucrare în scop caritabil pentru licitația organizată în sprijinul Secției de Oncopediatrie din cadrul Institutului de Oncologie „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca.

„Este o inițiativă foarte constructivă și foarte bună. Sper să fie și pe viitor gale de acest gen. Lucrarea mea, „Spațiu fictiv”, reprezintă continuarea licenței mele și are la bază fenomenul psihologic „amintiri false”.”, a declarat Radu Băieș, unul dintre tineri premiați, masterand la secția de Pictură din cadrul Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca.

La eveniment au mai luat parte oameni din mediile cultural și de afaceri clujene, printre care rectorul UAD, Radu Solovăstru, patronul echipei de fotbal CFR 1907, Arpad Paskany, directorul Institutului de Oncologie „Prof. Dr. Ion Chiricuţă”, doctorul Alexandru Irimie și directorul Companiei Art Act, Marius Pallade Agârbiceanu.

________________

Ana Giol

Foto: Cătălin Hladi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts