Peste 5.000 de euro donați Secției de Oncopediatrie din Cluj-Napoca

Cultură Din oraş

Peste 5.000 de euro au fost strânși, în această seară, în cadrul primei ediții a Galei Art Act. Banii provin din vânzarea prin licitație a unor tablouri și lucrări de artă și vor fi donați secției de Oncopediatrie a Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca.

 „Aș vrea să vă spun că de multe ori ne lovim de deznădejde în munca nostră și atunci avem nevoie de suport moral, în primul rând, dar și financiar. Nu suntem în situația în care sunt alte spitale de a nu avea cu ce să îngrijim bolnavii, dar orice aport este, desigur, binevenit. Aș vrea să vă mulțumesc pentru ajutorul pe care îl veți acorda micuților aflați în suferință.”, a declarat directorul Institutului Oncologic, doctorul Alexandru Irimie.

La licitație au participat numeroși invitați din mediul de afaceri clujean care au achiziționat prin licitație mai multe tablouri donate pentru eveniment de către 45 de artiști plastici români și străini.

Cea mai scumpă lucrare a fost cea a artistului Șerban Savu intitulată „Epava”, care s-a vândut cu 1.000 de euro, urmată de tabloul Oanei Fărcaș, „Infidel”, licitat pentru 900 de euro. Printre oaspeții evenimentului s-a numărat și Ovidiu Uscat, care a achiziționat opera „Iris” a lui Ciprian Mureșan contra sumei de 250 de euro.

_______________

Ana Giol

Foto: romedic.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts