Premierul Victor Ponta și senatorul Dan Șova, trimiși în judecată

Infracțiuni Politic

dan_sova_si_victor_ponta_90532300

Victor Ponta a fost trimis în judecată astăzi, 17 septembrie, de procurorii DNA, fiind acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani. 

Premierul este acuzat, alături de directorul complexului Rovinari și senatorul PSD, Dan Șova, pentru comiterea unui număr de 17 infracțiuni dintre cele menționate mai sus.

Victor Ponta, avocat în perioada comiterii infracțiunilor, a fost trimis în judecată în stare de libertate de către procurorii DNA. Dan fusese, în perioada comiterii infracțiunilor, avocatul coordonator al Societății Civile de Avocați „Șova și Asociații”.Acesta din urmă va fi judecat pentru trei infracțiuni: complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală și spălare de bani, urmând a fi trimis în judecată sub control judiciar.

Conform Mediafax.ro, în acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată, în stare de libertate, Laurenţiu-Dan Ciurel, director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (CET) şi Laurenţiu-Octavian Graure, la data faptelor director economic al CET, fiecare dintre ei ar fi comis diferite infracțiuni, printre care abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru altul.

În perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, prin cabinet individual de avocat, Victor-Viorel Ponta ar fi obţinut de la Societatea Civlă de Avocați ”Şova şi Asociaţii” suma 181.439,98 de lei, pentru activităţi care, în realitate, nu s-ar fi efectuat. Pe de altă parte, Dan Șova este acuzat, în același dosar, de trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul.

– Alexandra Boierean / Sursa fotografiei: www.romaniatv.net

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts