Premierul schimbă conducerea Poliţiei Române

Administraţie

Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a fost revocat din funcţie la propunerea ministrului de Interne, Ioan Rus, decretul fiind semnat de premierul, Victor Ponta, conforma Mediafax.

Propunerea de schimbare a şefului Poliţiei Române vine la câteva zile după ce premierul Victor Ponta, a cerut ministrului de Interne, Ioan Rus, să prezinte în şedinţa de Guvern, un raport privind urmăriţii general şi că ar putea fi daţi afară şefii din Poliţie, dacă aceştia sunt vinovaţi de situaţia existentă.

“Nu e normal să ştim că sunt atât de mulţi în libertate şi vedem, dacă e cazul, facem schimbări şi de conducere, şi de sistem, pentru că cei care sunt daţi în urmărire chiar trebuie prinşi, nu trebuie să fie doar trecuţi într-un computer acolo şi să nu se preocupe nimeni de ei”, a declarat Ponta pentru Mediafax.

Liviu Popa va fi înlocuit de Petre Tobă, care a mai avut funcţia aceasta în 2010, care a ocupat anterior conducerea Departamentului de ordine şi siguranţă publică funcţia de secretar general adjunct în minister.

“Am încredere că domnul Tobă va contribui la combaterea a ceea ce eu consider prioritar în perioada următoare – combaterea clanurilor de crimă organizată. Aş vrea să fie prinşi infractorii şi când nu îi daţi dumneavoastră la televizor”, susţine Victor Ponta.

În schimb, Liviu Popa va conduce Inspectoratul de Poliţie al judeţului Bihor.

___________

Mădălina Gorschi

Foto: politiaromana.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts