François Hollande preia oficial funcția de președinte și merge la Berlin

Internaţional

François Hollande, preia, astăzi, funcția de președinte oficial, de la predecesorul său Nicolas Sarkozy. Apoi François Hollande va pleca la Berlin pentru o întalnire cu cancelarul Germaniei Angela Merkel, conform Mediafax.
Socialistul, François Hollande, preia oficial, astăzi funcția de președinte al Franței, astfel acesta devine cel de-al șaptelea președinte al celei de-a V-a Republici, fiind primul socialist de la Elysée din ultimii 17 ani.
Transferul de putere va avea loc cu ușile închise în biroul președintelui în exercițiu, iar apoi ceremonia se va desfăsura ulterior cu o alocuțiune de 21 de salve de tun. Noul lider al statului va urca apoi, potrivit tradiţiei, într-o maşină Citroën decapotabilă cu care va parcurge bulevardul Champs-Elysées până la Arcul de Triumf, unde va aprinde flacăra la mormântul soldatului necunoscut.
François Hollande va merge apoi la primăria Parisului pentru o scurtă întâlnire cu primarul socialist Bertrand Delanoë, care le-a cerut parizienilor să vină să îl “întâmpine” pe noul lor preşedinte. Acesta va anunța și premierul, iar printre numele vehiculate se numără Jean-Marc Ayrault, liderul deputaţilor socialist, și Martine Aubry, lidera PS.
După toate acestea, președintele Franței, François Hollande va merge la Berlin pentru a se întalni cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, pe fondul crizei greceşti şi a profundului dezacord între cei doi cu privire la pactul european de disciplină bugetară. Președintele a vrut să redeschidă negocierile pe tema tratatului de a adăuga măsuri de creştere economică, dar Angela Merkel a respins ferm această negociere.
______________
Mădălina Gorschi
Foto: livesm.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts