Premierul Ludovic Orban susține că „nu se poate face o relaxare bruscă” a măsurilor privind prevenția coronavirusului

Administraţie UBB Radio

Premierul Ludovic Orban susține că măsurile de relaxare nu pot fi luate brusc și că „va exista o analiză foarte serioasă care va cuprinde evaluarea din punctul de vedere al riscului epidemiologic și care de asemenea va include un set de măsuri aferente măsurii de relaxare.”.

Într-o declarație de presă susținută după participarea la ședința Grupului de Suport Tehnico-Științific, unde premierul a avut o discuție dedicată în principal analizei măsurilor de relaxare viitoare, Ludovic Orban a mai spus că printre ideile discutate se numără și posibilitatea realizării unui triaj la locul de muncă sau la școală prin intermediul termometrelor electronice (acest lucru presupune implicit și dotarea  companiilor, a instituțiilor publice în acest sens). Astfel, în cazul persoanelor care prezintă o temperatură mai mare de 37 °C, acestora nu li se va permite accesul la muncă, fiind supuse unei evaluări medicale și unei testări de coronavirus.

În cazul aeroporturilor, premierul a arătat că au existat discuții care prevăd ca termoscanerele să nu fie folosite numai la venire, ci și la plecarea pasagerilor, iar această măsură va fi posibil instituită la nivel european.

De asemenea, șeful Guvernului a arătat că se ia în calcul redeschiderea parcurilor, înainte de 15 mai, cu precizarea respectării anumitor reguli. Privind industria hotelieră, vor trebui respectate anumite reguli printre care: persoanele vor trebui să se cazeze singure chiar și în camere cu două paturi, iar mai multe persoane pot sta în aceeași cameră dacă sunt membri ai familiei, respectându-se măsurile de dezinfecție.

În ceea ce privește barurile și restaurantele, situația rămâne incertă, deoarece opiniile exprimate încă sunt rezervate, riscul epidemiologic fiind unul crescut.

Totodată, alte idei discutate care rămân încă în discuție sunt: posibilitatea de schimbare a intervalului dedicat persoanelor de peste 65 de ani, „o dată cu încălzirea vremii va trebui probabil un interval dimineața sau un interval seara”, dar și „posibilitatea de a se permite pescuitul sportiv individual în anumite condiții”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Sursa: Ziare.com

Ioana Cheșu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts