Premierul Emil Boc face apel la dialog

Eveniment Politic

Prim-ministrul Emil Boc a declarat în cadrul unei conferințe de presă că nu este de acord cu violențele din timpul protestelor din ultimele zile și a cerut dialog pentru rezolvarea problemelor invocate de protestatari.

“Protestele paşnice în condițiile legii sunt legitime, dar violența stradală e inacceptabilă și de netolerat. Obligaţia statului e ca cetăţeanul să fie în siguranţă indiferent unde se află, pe stradă sau acasă. Coaliția a solicitat foarte clar şi explicit autorităţilor statului să protejeze cetățeanul indiferent unde se află”, spune Boc .
Problema dezbtută în coaliție a dus la mai multe concuzii: respectarea libertății de exprimare, îndeplinirea obligațiilor statului privind apărarea cetățenilor, precum și condamnarea violențelor stradale.

Libertatea de exprimare este garantată în România, e un câștig al societăţii democratice. Protestele paşnice în condițiile legii sunt legitime, dar violența stradală e inacceptabilă şi de netolerat, susține Emil Boc. De asemenea, obligaţia statului este ca cetăţeanul să fie în siguranţă indiferent unde se află, pe stradă sau acasă. În acest sens, coaliția a solicitat foarte clar şi explicit autorităților statului să protejeze cetățeanul indiferent unde se află.

“Nu trăim vremuri ușoare. Suntem într-o criză economică mult mai aspră decât cineva și-a imaginat vreodată. Știm că am fost obligați să luăm măsuri care nu sunt pe placul oamenilor, care le-au creat mari probleme. Oamenilor vreau să le mulțumesc pentru spijinul și suportul lor pentru că am ajuns la o stabilitate economică, este munca eforturilor românilor. Această stabilitate economică nu se resimte în buzunarul oamenilor, se regăsește în raportări internaționale.  Se va regăsi în buzunarele fiecărui român, însă nu peste noapte.  Am atins această stabilitate ecnomică datorită faptelor din Europa. Nu se va ajunge la stabilitatea economică peste noapte. Nu este loc pentru violență.  Acțiunile violente nu au ce cauta în România. Legea se respectă nu se negociază.”, a declarat Boc.

În ceea ce privește proiectul noii legi a Sănătății, Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a fost mandatat să formeze o echipă care să redacteze un nou proiect de lege, o echipă din care să nu lipsească reprezentanţii asociațiilor de pacienți, medici, sindicate, patronate, societate civilă, colegiul medicilor și care să redacteze un nou proiect sau să ceară modificarea legislaţiei existente.

“Violențele stradale ne fac mult rău, ele compromit această stabilitate economică pe care noi am câștigat-o, compromit situația României pe plan interațional, pe termen lung.  Putem ajunge să avem acea stabilitate care să ne permită pe termen mediu și lung să avem mai mulți bani și resurse financiare în buzunare. ”, spune Boc.

Întrebat despre tăcerea din ultimele zile, Emil Boc a răspuns că a fost  în permanent contact cu instituţiile statului și că duminică a făcut o declaraţie publică prin care a făcut apel la protest paşnic.

Vă reamintim că mii de români au protestat, în ultimele trei zile, în mai multe oraşe din ţară, pentru a-şi manifesta sprijinul faţă de medicul Raed Arafat şi dezacordul faţă de felul în care Guvernul PDL-UDMR-UNPR şi preşedintele Traian Băsescu au tratat problema legii Sănătăţii.

citește și

Protestele continuă

Clujenii sprijină SMURD-ul și pe Raed Arafat

_____________

Alexandra Blaga

Foto: gov.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts